Over Stadstuin Bos en Lommer

Wij, buurtbewoners, onderhouden de perken aan weerszijden van zandbak en langs de parkeerafrit zelf. Daartoe is in 2010 de vereniging Stadstuin Bos en Lommer opgericht. We zijn voortgekomen uit de Groene Collage en de ontwerpgroep van het plantsoen. Zodra de aanleg in 2013 klaar was, kregen we de perken in zelfbeheer. Er staan fruitbomen, bessen-, frambozen- en bramenstruiken, groentes, kruiden, heesters, sierplanten en bloemen. We streven ernaar dat de Stadstuin het hele jaar mooi blijft, we verrijken het ecosysteem van het plantsoen voor planten en bomen, voor dieren en mensen, zodat iedereen er altijd van kan genieten.
Sommige leden zorgen voor een vast lapje grond, andere tuinieren in onze algemene perken, een enkeling doet vooral klussen voor de vereniging. Stadstuin bestaat uit een kleine vaste kern mensen met daaromheen een losse groep buurtbewoners die incidenteel een handje helpen in het groen of met andere klusjes in het plantsoen.

We zijn geen privé-clubje met een eigen volkstuin, we zijn een initiatief ván en vóór omwonenden, voor iedereen met een warm hart voor de openbare groene ruimte buiten zijn huis.
En we zijn altijd blij met iedere buurtbewoner die zin heeft ons (af en toe) te komen helpen. Omdat het leuk is om samen iets te ondernemen, samen te tuinieren, en omdat het ook nog goed is voor het leven in de buurt.