Over het Bos en Lommerplantsoen

Het groene hart van de buurt, wordt het Bos en Lommerplantsoen ook wel genoemd. Voor als je even een momentje over hebt. Om de eerste warme zonnestralen op te vangen, of verkoeling te zoeken in de schaduw van de bomen. Of om je hond uit te laten, of een work-out te doen, om sporten en te spelen – in de zandbak, op het sportveld. En om op de trappen je lunch op te eten, of in het gras te picknicken met familie en vrienden of een verjaardag te vieren. En om in elk seizoen te genieten van de afwisselende perken.

Tien jaar bekommeren wij van Stadstuin Bos en Lommer ons om de tien perken én bijna als vanzelf ook om het plantsoen. In die tien jaar is er heel veel veranderd. Inmiddels zijn veel mensen doordrongen van de noodzaak van vergroening, verkoeling, waterberging en verrijking van de biodiversiteit. Ze weten hoe belangrijk het is voor kinderen om buiten te spelen, in de verte te kijken, vertrouwd te raken met alles wat buiten groeit, bloeit, krioelt, vliegt, zwemt en zweeft. En ook ouderen en volwassenen gedijen bij groen. In de loop der jaren gebruiken steeds meer omwonenden het plantsoen als hun eigen openbare groene ruimte. En zo is het ook bedoeld.

Wat ons betreft is de tijd rijp voor meer: meer groene ideeën, meer sport en spel, meer benutting van het plantsoen als een kloppend stedelijk groen buurthart. Er zijn nog genoeg kansen om zelf aan de slag te gaan, in de perken, in het gras, onder de bomen, langs de vijver.
Heb je plannen of een idee? Wij denken graag met je mee.