Tips en weetjes

Welk beestje of plantje is dit?

Zoek het op met de app Obsidentify, geef er je waarnemingen met één druk op de knop door en draag zo je steentje bij aan onze kennis van de biodiversiteit. Nieuwe waarnemers leren de natuur kennen en de verzamelde gegevens worden beschikbaar gesteld aan de wetenschap.
De app is ontwikkeld door natuurplatform Waarneming.nl. in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center en Natuurpunt.
Gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

Wat kun je vandaag tegenkomen in jouw buurt?

Gebruik de Nature Today App: die vertelt je welke vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen nú in jouw buurt te vinden zijn. En wat je in de natuur allemaal kunt doen. Overal in Nederland: in natuurgebieden, op het platteland maar ook midden in de stad. Zo leer je jouw directe omgeving steeds beter kennen.

Nature Today – biologische instituten en natuurorganisaties delen hun kennis over actuele gebeurtenissen in de natuur, verkregen door ecologische monitoring, digitale tools, (live) visualisaties en meer.
Tegelijkertijd dagen ze je uit er zelf op uit te gaan, mee te doen aan teldagen, je waarnemingen te delen, en veel meer. Ontdek hoeveel natuurliefhebbers kunnen bijdragen en laat je inspireren. Ook voor kinderen!

Meld je aan voor de Nature Today nieuwsbrief, dan krijg je elke dag twee actuele natuurberichten in je mailbox, zeer aan te bevelen voor je dagelijks portie groene inspiratie en kennis.