Lentemiddag 14 april

Kom naar het Groene Hart van Bos en Lommer

De vereniging Stadstuin Bos en Lommer nodigt alle wijkbewoners uit voor de jaarlijkse lentemiddag in het Bos en Lommerplantsoen. Dit jaar draait alles om het nieuwe plantsoen, de aanleg begint in de herfst. Op 14 april bakenen wij de precieze plek van onze nieuwe Stadstuin vast af. Zodat iedereen kan zien wat een fantastische tuin we als bewoners van Bos en Lommer in beheer krijgen.

Groene vingers niet nodig
Dit jaar hebben we op onze lentemiddag medewerkers van Landschap Noord-Holland uitgenodigd. Zij zullen ons van alles vertellen over natuurvriendelijk beheer, over inheemse planten, en hoe we vogels en vlinders naar het plantsoen kunnen lokken.
Ook aanwezig is Ellen Mookhoek van De Brede Moestuin. Zij gaat ons helpen met de aanleg en het beheer van de bloemen-, kruiden- en moestuinperken en ze zal ons ook in de toekomst adviseren, zodat iedereen het hele jaar door kan genieten van een Stadstuin die een lust is voor het oog.
En wie nu alvast de handen uit de mouwen wil steken: in onze tijdelijke tuinstrook is altijd wel iets te zaaien, planten en wieden. Ook gaan we bij het gemaaltje vierkante-meterbakken plaatsen. Iedereen die wil kan een bak adopteren, voor zichzelf, met de kinderen of samen met de buren. Zodat dit jaar al een mooi voorproefje wordt van het nieuwe plantsoen. Groene vingers heb je niet nodig, wel zin om lekker samen buiten te werken.

Spel en vertier
Ook wie gewoon buiten wil spelen vindt vast genoeg kameraden, om te voetballen, jeu de boulen, volleyballen, te krijten of te hinkelen. En rondom de tent kunnen buren en buurtbewoners elkaar leren kennen of weer eens bijpraten nu iedereen zijn neus weer meer buiten de deur steekt. En neem gerust wat lekkers en drankjes mee, voor jong en oud.

Iedereen uit heel Bos en Lommer is van harte welkom vanaf 14.00 uur!

Voor meer informatie en hoe je (gratis) lid kunt worden van Stadstuin Bos en Lommer: info@stadstuinbosenlommer.nl.

De reacties zijn gesloten.