LENTE… de Stadstuin in… FEEST!!!

Het buitenseizoen is losgebarsten. Alles groeit en bloeit, er kan weer volop getuinierd worden. Elke dag een kwartiertje, een uurtje in de week, incidenteel, – alles helpt.
Kijk op onze klussenlijst, er is altijd iets te doen. Of vraag het iemand die in de perken aan het werk is.
Elke eerste zaterdag van de maand tuinieren we samen vanaf 11 uur ’s ochtends. Kom langs, doe mee, op breng de tuiniers koffie, thee en versnaperingen voor in de pauzes.
De eerstvolgende is: 5 mei

In de zomer bestaan we VIJF JAAR. Alle reden dus  een STADSTUINFEEST te geven in het plantsoen. Schrijf de datum vast in je agenda: zaterdag  7 juli vanaf 11 uur.
Wil je iets organiseren voor kinderen, ouderen, heb je ideeën, wil je helpen het feest tot een feest voor de buurt te maken: laat het ons weten, doe mee!

Het is een feestelijk jaar voor Stadstuin Bos en Lommer. Vijf jaar geleden gingen we in onze negen perken aan de slag. En tien jaar geleden richtten we De Groene Collage op, waarmee het allemaal begon. Wij, dat waren de kersverse bewoners rond het Bos en Lommerplantsoen, dat toen één grote bouwput was. We wilden tuinieren in het plantsoen, bewonersparticipatie heette dat toen net. Maar het Stadsdeel was nog kopschuw. Dus begonnen we zonder toestemming op eigen houtje op een strook langs de afrit van de parkeergarage. Guerilla gardening raakte net in zwang.
Al snel begon het Stadsdeel vaart achter de herinrichting van het Bos en Lommerplantsoen te zetten. Begin 2010 ging een ontwerpgroep van start bestaande uit landschapsarchitecten, ambtenaren en omwonenden, waaronder natuurlijk ook De Groene Collage. Na veel lobbyen kregen we uiteindelijk negen perken in zelfbeheer, samen met ambtenaren stelden we een algemeen beheermodel op, Groeimodel voor zelf- en medebeheer van het Bos en Lommerplantsoen, en maakten we zulke goede afspraken dat het nog steeds als vanzelf loopt.
In de herfst van 2011 werd het ontwerp goedgekeurd. Toen duurde het nog bijna twee jaar voor de inrichting klaar was, in de zomer van 2013.