Tuinierzaterdagen

Op de eerste zaterdagen van elke maand (tenzij anders vermeld).
Meestal beginnen we rond elf uur – met koffie.

Elk seizoen heeft zo zijn eigen werkzaamheden. Er is voor iedereen altijd wel wat te doen. Onze eerste zorg is het groen, en dan met name de bodem, want bij een gezonde bodem begint alle leven, dat is de basis voor een weerbaar ecosysteem.
Toch zijn onze tuinierzaterdagen niet alleen bedoeld voor het onderhoud van de perken. Integendeel. Ze vormen ook een trefpunt voor buurtbewoners. Je kunt altijd meewerken, graag zelfs, of incidenteel eens iets doen, maar je kunt ook gewoon langskomen met een klacht, of een goed idee, een wild plannetje, een nieuwtje of een goeie tip. Of om gewoon een praatje te maken. Want op onze tuinierzaterdagen tref je altijd andere buurtbewoners.

Elke tuinierzaterdag hebben we een aangepast klussenlijstje. In het voorjaar draait het vooral om planten en zaaien. In de zomer om opbinden, bijsnoeien, oogsten en wieden, wieden, wieden, en waar nodig de paden vrij leggen. In de late herfst zorgen we ervoor dat de perken niet kaal de winter door hoeven, maar bedekt met bladeren, compost of klein tuinafval. Zonodig geven we vast wat koemestkorrels voor sterkere wortelstelsels, en voor wie voorjaarsbollen wil poten: graag! In de wintermaanden rusten de perken.

Zin om mee te helpen?
Een uurtje of langer, alles is meegenomen!

Zaterdag 3 december: ingelaste tuinierzaterdag?
Let op: vanwege het warme weer en de staat van de perken organiseren we dit jaar misschien ook een tuinierzaterdag in december. Dus houd de datum in de gaten.