Blijf de hondenpoep melden!

Foto PdB

Hondenpoepactie maart 2012

Heb je ook genoeg van de hondendrollen in ons plantsoen? Laat je stem horen, hoe meer mensen klagen, hoe beter:
> Formulier Melding Openbare Ruimte
Of stuur een mail naar buurtcoördinator San San Liem:
> Mail Buurtcoördinator
Sinds 29 juli kunnen iPhone-gebruikers ook de app ‘Opgeruimd’ downloaden en zo een melding doen, compleet met foto:
> iPhone-app ‘Opgeruimd

Onlangs hebben ook wij van Stadstuin Bos en Lommer er bij het stadsdeel weer op aangedrongen dat ze het hondenbeleid in het Bos en Lommerplantsoen nu eindelijk eens gaan handhaven omdat het de spuigaten uitloopt met de poep.

De klachten die ons bereiken zijn niet van de lucht: veel mensen met kinderen mijden het plantsoen vanwege de hondenpoep. Al driemaal hebben wij actie gevoerd door stokjes met depotzakjes naast de drollen te plaatsen. Binnen een week tijd is het grasveld dan bezaaid met vlaggetjes. Sommige hondeneigenaren schrikken daarvan en ruimen de drollen voortaan op. Anderen blijven hardleers, ze betalen hondenbelasting, zeggen ze, en voor kinderen is er genoeg andere speelruimte in de buurt. En geloof het of niet, daar zijn hondenbezitters bij die zelf kleine kinderen hebben.
Maar het is simpelweg zo: wie de uitwerpselen van zijn hond laat liggen, kan een boete krijgen tot 75 euro per keer. Dat is beleid, en wel beleid dat breed gedragen wordt door de bevolking. Doe zelf ook iets, spreek hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid aan, of wijs ze op de rode brief in de PlantsoenKRANT.

De reacties zijn gesloten.